Gå till innehåll
EU

SD: EU uppmuntrar massinvandring från Afrika

Afrikanska migranter vid ett mottagningsläger på Sicilien t.v. Charlie Weimers (SD) t.h. Foto: Getty Images/JennHuizenga/Pelle Nilsson

EU:s så kallade Afrikastrategi inbegriper att hjälpa afrikaner flytta till Europa, genom att bland annat upprätta center längst migrationsrutter för att erbjuda juridiska och praktiska tjänster till migranter, för att se till att de når hela vägen. Detta varnar Charlie Weimers och Maria Rosander, kandidater till Europaparlamentet för Sverigedemokraterna, för i en debattartikel i Altinget.

Samtidigt var Sverigedemokraterna det enda svenska partiet som röstade mot Afrikastrategin när den antogs 2021, skriver politikerna. Den baseras i sin tur på en så kallad FN-pakt om att skapa trygga vägar för människor från tredje världen in i Europa, som Sverige ställde sig bakom 2018, under ledning av dåvarande migrationsminister Heléne Fritzon (S). Fritzon är idag Europaparlamentariker för Socialdemokraterna.

EU uppmanar därefter medlemsländerna att skapa enhetliga regelverk för arbetskraftsinvandring, skriver SD-politikerna, och påpekar att den S-märkte EU-kommissionären Ylva Johansson har en uttrycklig ambition att använda massinvandring för att ersätta döende européer.

Se också: Ylva Johansson: Européerna ska ersättas med invandrare

Den överstatliga unionen har i enlighet med FN:s så kallade agenda för 2030 också som mål att förenkla remitteringar av intjänade pengar av afrikaner i Europa tillbaka till hemländerna, skriver Weimers och Rosander. Detta är något som inte bara ökar incitamenten att migrera till Europa, utan leder också till förluster för skattebetalarna i Europa, samt bidrar till den svarta ekonomin, menar de.

“Den största drivkraften för migration till Europa är önskan om ökat välstånd och ett bättre liv. Detta sker dock på bekostnad av vårt eget välstånd och svenskarnas säkerhet och välfärd”, skriver politikerna, som också pekar ut de europeiska ländernas välfärdssystem som stora “magneter” som driver afrikaner norrut.

“Efter decennier av misslyckad svensk migrationspolitik ändras kursen. Genom att rösta på Sverigedemokraterna har väljarna lagt grunden för en restriktiv politik. Samma utveckling behövs i Bryssel där de andra partierna som retoriskt har bytt fot inte röstar för minskad migration”, menar politikerna.

Se också: EU lovar bekämpa massmigrationen – genom mer “laglig” invandring

Se också: Ordern till EU:s gränschef: “Oavsett om du gillar det eller inte – Ta in migranter”

Senaste från Nyhetsbyrån